Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Latvijā tomēr nav attīstīta pastāvīga labdarības kultūra
Publicēts 30. jūnijā, 2010.
Lai arī ekonomiskās krīzes ietekmē ir palielinājies to cilvēku skaits, kuri ziedojuši labdarībai, kopumā Latvijā nav vērojama attīstīta labdarības kultūra, noskaidrots labdarības organizācijas „Palīdzēsim.lv” un tirdzniecības centra „Mols” veiktajā pētījumā. Indivīdi joprojām labdarībā iesaistās vairāk tendenciozi, pamatojoties uz svētkiem vai speciāliem pasākumiem.

Pētījumā noskaidrots, ka šobrīd Latvijas iedzīvotāji labdarībā iesaistās kā privātpersonas, bet ekonomiskās krīzes ietekmē būtiski samazinājies atbalstošo uzņēmumu skaits. Indivīdos ekonomiskā situācija vairāk raisījusi sapratni un līdzcietību pret tiem, kam klājas grūtāk un kuri ir nepasargāti.

 

„Kā uzsvēruši vairāki labdarības organizāciju pārstāvji, galvenā problemātika šobrīd ir tā, ka labdarībai ir izteikti tendenciozs raksturs, nav izveidojusies stabila labdarības kultūra. Sabiedrībā izteikta tradīcija atvērt savas sirdis, piemēram, Ziemassvētkos vai citos svētkos un plašos, speciāli rīkotos pasākumos. Cilvēkiem trūkst izpratnes, ka ziedošana ir vērtība, nevis tikai spontāna rīcība”, skaidro Ilze Skuja, labdarības organizācijas Palīdzēsim.lv vadītāja.

 

„Lai arī kā ziedotāji esam kļuvuši aktīvāki, tomēr šobrīd vairāk tendenciozo labdarības kultūru visiem kopā ir iespējams mainīt. Manuprāt, to būtu jāsāk darīt ģimenē, jo tieši mazi bērni ir visiecietīgākie pret sociāli mazaizsargātajiem, tāpēc būtu iespējams attīstīt veselīgu līdzdarbību ar šīm grupām, veicinot veselīgas sabiedrības rašanos. Turklāt bērni mācās no saviem vecākiem – arī līdzcietību un iespēju palīdzēt tiem, kuriem klājas grūtāk”, stāsta lelde Gangnuse, tirdzniecības centra „Mols” menedžere.

 

Tirdzniecības centrā „Mols” šobrīd norisinās labdarības akcija „Ar 10 000 taureņiem palīdzēsim.lv bērniem”, kuras mērķis ir savākt līdzekļus 10 000 latu apmērā, kas varētu palīdzēt izveseļoties pieciem bērniem. Šobrīd akcijai kopā saziedoti 1050 lati, tādēļ akcijas organizatori cer, ka līdz akcijas noslēgumam 12. jūlijā tomēr izdosies sagādāt prieku visiem pieciem bērniem, kam tik ļoti nepieciešams atbalsts.

 

Sestdien, 3.jūlijā „Molā” plkst.12:00 ikviens aicināts uz koncertprojekta „Taureņu vasaras” labdarības koncertu, lai atbalstītu bērnus. „Molā” notiks vienīgais koncertprojekta bezmaksas uzvedums, kas pieejams plašākai publikai. Koncertuzvedumā - pasakā ar Anitas Rezevskas ideju, mūziku un dziesmu tekstiem piedalīsies tādi Latvijas estrādes solisti kā Ance Krauze, Normunds Rutulis, Zane Gudrā. Kaspars Markševics, aktieris Valdis Vanags, kā arī TDA „Zelta sietiņš” dejotāji un VEF Kultūras pils bērnu vokālā ansambļa „MOMO” dziedātāji.

 

Vairāk informācijas par labdarības pasākumu un aktualitātēm mājas lapā www.palidzesim.lv, vai atbalstītāju mājas lapās www.mansmazais.lv, www.momogroup.lv un www.mols.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: